Bemutatkozás

szabo-monika.jpg
Végzettségeim

V.Á.L.T.S.® Funkcionális Életmód Mentor

Funkcionális táplálkozási referens

Wellness szakmenedzser

Természetgyógyász

Okleveles ápoló

ˇ

Küldetésem, hogy másokat is segítsek az egészség felé vezető úton

Többéves kórházi gyakorlat és az egészségügy más területein szerzett tapasztalat után hoztam meg a döntést – az egészségfejlesztéssel szeretnék foglalkozni.

Már az egészségügyi tanulmányaim során azok voltak a legkedvesebb tárgyaim, amelyek több figyelmet fordítottak a prevencióra. Nemcsak a munkában, a magánéletben is gyakran kértek tanácsot tőlem betegek, ismerősök, barátok a megelőzéssel kapcsolatban, illetve a már kialakult állapotok javításában, szinten tartásában.

A funkcionális táplálkozással saját kimerültségem miatt találkoztam először. A gyulladáscsökkentő étrend nemcsak a krónikus fáradtságomat és az emésztési panaszaimat szüntette meg, de eltűntek a bőrproblémáim is.

 

A pozitív tapasztalataim hatására még többet akartam tudni a témáról, ezért 2016-ban elvégeztem egy Funkcionális Táplálkozási Ismereteket adó képzést, ahol Bartha Ákostól, a szakterület egyik hazai vezéralakjától tanulhattam. 2020-ban pedig Kokavecz Katalin V.Á.L.T.S.® Funkcionális Életmód Mentor képzésével mélyítettem el még jobban az ismereteimet.

Szakmai érdeklődésem középpontjában a bőrproblémák (ekcéma, akne, kiütések, fejbőr problémái), az emésztési problémák (reflux, puffadás, székrekedés, hasmenés) és a hisztamin intolerancia állnak. A célom, hogy támogassam ügyfeleimet az egyensúly felé vezető úton, hogy együtt formáljuk egészségessé a hétköznapi szokásokat.

Szabó Monika