Bemutatkozás

szabo-monika.jpg
Végzettségeim

Funkcionális Életmód Mentor

Funkcionális táplálkozási referens

Wellness szakmenedzser

Természetgyógyász

Okleveles ápoló

Szakács

Küldetésem, hogy másokat is segítsek az egészség felé vezető úton

Többéves kórházi gyakorlat és az egészségügy más területein szerzett tapasztalat után hoztam meg a döntést – az egészségfejlesztéssel szeretnék foglalkozni.

Már az egészségügyi tanulmányaim során azok voltak a legkedvesebb tárgyaim, amelyek több figyelmet fordítottak a prevencióra. Nemcsak a munkában, a magánéletben is gyakran kértek tanácsot tőlem betegek, ismerősök, barátok a megelőzéssel kapcsolatban, illetve a már kialakult állapotok javításában, szinten tartásában.

A funkcionális táplálkozással saját kimerültségem miatt találkoztam először. A gyulladáscsökkentő étrend nemcsak a krónikus fáradtságomat és az emésztési panaszaimat szüntette meg, de eltűntek a bőrproblémáim is.

 

A pozitív tapasztalataim hatására még többet akartam tudni a témáról, ezért 2016-ban elvégeztem egy Funkcionális Táplálkozási Ismereteket adó képzést, ahol Bartha Ákostól, a szakterület egyik hazai vezéralakjától tanulhattam. 2020-ban pedig Kokavecz Katalin Funkcionális Életmód Mentor képzésével mélyítettem el még jobban az ismereteimet.

Szakmai érdeklődésem középpontjában a bőrproblémák (ekcéma, akne, kiütések, fejbőr problémái), az emésztési problémák (reflux, puffadás, székrekedés, hasmenés) és a hisztamin intolerancia állnak. A célom, hogy támogassam ügyfeleimet az egyensúly felé vezető úton, hogy együtt formáljuk egészségessé a hétköznapi szokásokat.

Szabó Monika