Az életmódváltásról

Az életmódváltásról

 

Mindenki szeretné egészségesen, energikusan, jókedvűen, a külsőjével elégedetten élni az életét. Amennyiben hajlandó tenni is ezért – változtatni az étrendjén, az életmódján – el is érheti ezt.

Fejfájás, hajhullás, bőrproblémák, puffadás és más emésztési zavarok, alvászavarok, ízületi fájdalmak, fáradtság, elhízás, ételintolerancia, pajzsmirigy működési és más hormonális problémák - ilyen kisebb és nagyobb panaszokkal jelzi a szervezetünk, hogy valami nincs rendben. Az életminőséget rontó kellemetlen tünetekben közös, hogy az egész szervezetre hatnak, és később ezekből az egyensúlytalanságokból krónikus betegségek alakulhatnak ki.

 

Egy krónikus betegség kialakulását a gének és a környezeti tényezők együtt határozzák meg. Melyek ezek a környezeti tényezők? Például a táplálkozás, testmozgás, alkoholfogyasztás, dohányzás, a környezetünkben található mérgező anyagok, a bennünket ért fertőzések.

Több kutatás is vizsgálta – és vizsgálja napjainkban is - a gének és az életmód szerepét a betegségek kialakulásában, és az eredmények azt mutatják, hogy az egészségtelen életmód jobban befolyásolja egy betegség kialakulásának esélyét, mint a genetika.

Jó hír, hogy a káros folyamatok időben elkezdett életmódváltással visszafordíthatók, a betegség kialakulása megelőzhető. Életmódváltásodat örömmel kísérem végig, amennyiben a törekvéseidnek megfelel egy funkcionális szemlélettel dolgozó tanácsadó.

Zen
„Jó hír, hogy a káros folyamatok időben elkezdett életmódváltással visszafordíthatók, a betegség kialakulása megelőzhető. Életmódváltásodat örömmel kísérem végig, amennyiben a törekvéseidnek megfelel egy funkcionális szemlélettel dolgozó tanácsadó.”
A funkcionális szemléletről
Miben különbözik a funkcionális tanácsadás más módszerektől?