• Szabó Monika

A funkcionális szemléletről

Frissítve: 2020. máj 7.

A funkcionális medicina - a panaszokból, tünetekből kiindulva - az egyes szervek, szervrendszerek működését vizsgálja, feltárja a funkcionális eltéréseket, és természetes módszerek alkalmazásával segíti a szervezetet az optimális működés elérésében.


Miben különbözik a funkcionális tanácsadás más módszerektől?

A betegségközpontú iránytól eltérően nem a tüneteket kezeli, hanem feltárja és megszünteti a panaszok, betegségek valódi okait, és az életmód átalakításával támogatja a szervezet öngyógyító folyamatait.


Az életmódunk változtatását kezdhetjük az étrendünk átalakításával. Az első feladat, hogy minden fontos tápanyagot biztosítsunk a testünket alkotó sejtek, szövetek felépítéséhez, és megfelelő üzemanyagot a jó működéshez. Ezzel egy időben az étrendünkből száműzzük a gyulladáskeltő ételeket, az antitápanyagokat és az allergéneket, figyelembe véve az egyéni érzékenységeket.

Az étrend nagyon fontos része az életmódnak, de nem minden. Az étrenden kívül más területeken is módosítanunk kell, ha hosszútávra tervezünk; és ez a folyamat nem ér véget, mert ez nem egy akció, hanem egy hosszú út. Ezért szükségünk van kitartásra, türelemre, és nem árt egy kísérő, aki segít értékelni az elért eredményeket, és átgondolni a következő lépéseket.


Ha szeretnéd megismerni az egészséged fejlesztéséhez és a tápanyagokban gazdag étrend kialakításához szükséges alapokat, akkor várlak a csoportos programjaimon.


Ha szeretnél többet tenni magadért és személyedre kialakított étrendi és életmódbeli tanácsokra van szükséged, akkor egyéni konzultáció keretén belül tudok segíteni.


Ha káros szokásaidtól szeretnél megszabadulni, akkor fülakupunktúrával tudom támogatni elhatározásodat.


Bejelentkezés:

Szabó Monika 06-30/948-3236; info@egyensuly-pont.hu

A csoportos és egyéni tanácsadás egészségjavító megoldás, kiegészíti az orvosi kezelést, de nem helyettesíti azt.

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot és kezelést. Ennek elmaradásából származó egészségkárosodásért az oldal fenntartója nem vállal felelősséget.

Akut, vagy krónikus panaszok esetén mindenképpen keresd fel kezelőorvosodat!

103 megtekintés0 hozzászólás