A funkcionális medicina – a panaszokból, tünetekből kiindulva – az egyes szervek, szervrendszerek működését vizsgálja, feltárja a funkcionális eltéréseket, és természetes módszerek alkalmazásával segíti a szervezetet az optimális működés elérésében.

Miben különbözik a funkcionális tanácsadás más módszerektől?

A betegségközpontú iránytól eltérően nem a tüneteket kezeli, hanem feltárja és megszünteti a panaszok, betegségek valódi okait, és az életmód átalakításával támogatja a szervezet öngyógyító folyamatait.

Az életmódunk változtatását kezdhetjük az étrendünk átalakításával. Az első feladat, hogy minden fontos tápanyagot biztosítsunk a testünket alkotó sejtek, szövetek felépítéséhez, és megfelelő üzemanyagot a jó működéshez. Ezzel egy időben az étrendünkből száműzzük a gyulladáskeltő ételeket, az antitápanyagokat és az allergéneket, figyelembe véve az egyéni érzékenységeket is.

Az étrend nagyon fontos része az életmódnak, de nem minden. Az étrenden kívül más területeken is módosítanunk kell, ha hosszútávra tervezünk; és ez a folyamat nem ér véget, mert ez nem egy akció, hanem egy hosszú út. Ezért szükségünk van kitartásra, türelemre, és nem árt egy kísérő, egy mentor, aki segít értékelni az elért eredményeket, és átgondolni a következő lépéseket.


Ha szeretnéd megismerni a tápanyagokban gazdag étrend kialakításához szükséges alapokat, és szeretnél elindulni a változás útján, akkor várlak az online kurzusokon.

Ha szeretnél többet tenni magadért és személyedre kialakított étrendi és életmódbeli tanácsokra van szükséged, akkor egyéni mentorálás keretén belül tudok segíteni.


Bejelentkezés:

Szabó Monika 06-30/948-3236; info@egyensuly-pont.hu

A csoportos és egyéni tanácsadás egészségjavító megoldás, kiegészíti az orvosi kezelést, de nem helyettesíti azt.

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot és kezelést. Ennek elmaradásából származó egészségkárosodásért az oldal fenntartója nem vállal felelősséget.

Akut, vagy krónikus panaszok esetén mindenképpen keresd fel kezelőorvosodat!