• Szabó Monika

Egészséges nassolnivaló

Frissítve: 2020. máj 7.

Áfonya, kókusztejből készült "tejszínhabbal":

A kókusztejet (Aroy-D jó hozzá, mert ez adalékmentes, és elég sűrű, hogy felverhető legyen) jól behűtöm. Érdemes már előző nap betenni a hűtőbe. Botturmix-szal kemény habbá verem. (Kb 5-10 percig kell habosítani.) Erre szórom rá az áfonyát (friss, vagy fagyasztott is lehet).

Az áfonya rendszeres fogyasztása azért javasolt, mert nagyon magas a tápanyag- és antioxidáns tartalma, és alacsony a fruktóz tartalma. Sokféle betegség megelőzésében hatékony (pl.: szív- és érrendszeri megbetegedések, daganatos megbetegedések). Vízben oldható rostokat tartalmaz, ezért súlyos hasmenések kezelésében is használható.



28 megtekintés0 hozzászólás