• Szabó Monika

Hétköznapi brokkolis-karfiolfőzelék

Frissítve: 2020. máj 7.

Hozzávalók: 1 kis fej karfiol 1 kis fej brokkoli porcos alaplé só

Elkészítés: A megtisztított, megmosott karfiolból, és a brokkoliból a legszebb rózsákat külön kezelem. Kisebb edényben - annyi sós vízben, hogy ellepje - felforralom, utána rögtön leveszem a tűzről. A fedőt rajtahagyom. Így kicsit megfő, de roppanós marad. A brokkoli és karfiol többi részét kevés alaplében puhára főzöm, turmixolom (ez a főzelék alap). A roppanósra főtt brokkoli és karfiol rózsákat belekeverem. Ha kell alaplével hígítom, vagy sűríthetem (1 kávéskanál nyílgyökérlisztet kevés vízben elkeverek, majd a főzelékhez keverem). Csirkemájjal, hallal, tükörtojással nagyon tápláló.

39 megtekintés0 hozzászólás