• Szabó Monika

Gyümölcsjoghurt helyett

Kókusztejből és fagyasztott gyümölcsökből készítettem "gyümölcskokhurtot".

Hozzávalók:

700 ml jó minőségű zsíros kókusztej

3 púpos evőkanál nyílgyökérliszt

3 probiotikus kapszula (én Biokultot használtam)

Elkészítés:

A nyílgyökérlisztet kevés hideg kókusztejben csomómentesre kevertem, majd a többi kókusztejhez öntöttem. Állandó keverés mellett lassan addig melegítettem amíg besűrűsödött, majd a tűzről levéve kb. 30-40 C fokra hűtöttem. A probiotikus kapszulák tartalmát beleszórtam (a kapszulákat szétszedtem), alaposan elkevertem, és tisztára mosott kis üvegekbe kanalaztam. Meleg helyen tartottam egy napig. Van joghurtkészítőm, és azt használtam, de fűtőtest közelében elhelyezve, vagy sütőben 40 C fokra felmelegítve, és utána jól betakargatva (dunsztba téve) hűtőtáskában is meleg marad. 24 óra múlva hűtőben lehűtöttem, majd fagyasztott erdei gyümölcsöt tettem bele. Nagyon finom!




0 megtekintés

Bejelentkezés:

+36 30 9483236

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Általános szerződési feltételek     Adatvédelmi irányelvek

© 2019 Szabó Monika. Minden jog fenntartva. Made by CsB