• Szabó Monika

Zöldségmártás - ötlet a rostbevitel növelésére

Frissítve: máj 7

Marhasült vadasmártással

Hozzávalók (4-5 személyre): 1 kg marhahús (lábszár, vagy stefánia a legfinomabb hozzá) 1 kg sárgarépa 250 g fehérrépa 250 g paszternák és/vagy zeller 2 fej vöröshagyma 1-2 gerezd fokhagyma mangalica szalonna só, bors mustár (glutén- és adalékmentes) citromlé 1-2 evőkanál glicin (édesítésre)

Elkészítés: A húst és a zöldségeket megtisztítom, megmosom. A marhahúst egészben egy vaslábasba, vagy tepsibe helyezem, kicsit besózom. A mangalica szalonnából vékony szeleteket teszek a tetejére. A nagyobb darabokra vágott zöldségeket, hagymát, fokhagymát a hús mellé helyezem, kevés vizet öntök mellé. Letakarom, és 150 fokos sütőben puhára sütöm (kb. 2,5-3 óra). Ha elfőné a vizet, öntök még mellé. Amikor a hús megpuhult, a szalonnát eltávolítom, a zöldségeket egy lábasban botturmix-szal pürésítem. A zöldségpürét a hús levével és kevés vízzel mártás sűrűségűre hígítom (ne legyen nagyon híg!). Mustárral, citromlével, borssal, glicinnel ízesítem, majd összeforralom. A húst 30 perc pihentetés után szeletelem, a mártással leöntöm. Ilyen mártást más sült húshoz (nyúlhoz, vadhoz) is lehet készíteni.


29 megtekintés

Bejelentkezés:

+36 30 9483236

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Általános szerződési feltételek     Adatvédelmi irányelvek

© 2019 Szabó Monika. Minden jog fenntartva. Made by CsB